30 / 07 / 2021


Renumitul actor Vlad Ciobanu, „Eminescu al Basarabiei”, a trecut la cele veșnice

Îndrăgitul actor și regizor basarabean Vlad Ciobanu, cunoscut mai ales pentru rolul lui Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”, regizat de…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 22/11/2020

Îndrăgitul actor și regizor basarabean Vlad Ciobanu, cunoscut mai ales pentru rolul lui Mihai Eminescu în filmul „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu, a trecut la cele veșnice. 
Actorul era internat într-un spital din Iași încă din luna iulie, acolo unde se trata de leucemie. Acum o săptămână, el s-a infectat cu noul coronavirus, iar starea sa de sănătate s-a agravat considerabil.
A devenit cunoscut publicului după prestația sa în filmul „Luceafărul”, regizat de Emil Loteanu și turnat în 1987. Rolurile în care a mai excelat în scenă au fost Hamlet, Macbeth și Don Juan.
Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Naţional de Educaţie prin Artă (CNEA), Chişinău, care se ocupă cu producerea unor proiecte culturale din diverse domenii: arte scenice, muzică, literatură, arte plastice şi media. A inspirat generații de tineri actori, fiind profesor la Academia de Arte din Chișinău. A fost doctorand al Universității de Arte George Enescu din Iași.
El a trăit pentru artă, a jucat roluri în teatru, a montat spectacole și a îndrumat în calitate de pedagog mulți viitorii actori și regizori. Vlad Ciobanu avea 53 de ani.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: