28 / 01 / 2022


Reguli noi pentru cetățenii români care vor să călătorească în Italia ~ InfoPrut

Italia anunță noi restricții, după ce a înregistrat, în ultimele 24 de ore, peste 20.000 de cazuri de coronavirus și…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 10/01/2021

Italia anunță noi restricții, după ce a înregistrat, în ultimele 24 de ore, peste 20.000 de cazuri de coronavirus și mai mult de 500 de deces, iar de unele dintre acestea trebuie să țină cont și cetățenii români care plănuiesc să călătorească acolo. 

Toți cetățenii care sosesc în Italia din România de joi, 7 ianuarie 2021, trebuie să dețină un test negativ de COVID-19 efectuat în ultimele 48 de ore, dacă au călătorit din motive de sănătate, de muncă sau de strictă necesitate, altfel sunt obligați să se supună masurii de autoizolare pentru 14 zile.
Restricția este în vigoare până la 15 ianuarie, la fel ca interzicerea circulației cetățenilor între regiuni sau provincii autonome. Cu toate acestea, ca și în decretele anterioare, posibilitatea întoarcerii la domiciliu rămâne valabilă cu obligația completării unei declarații pe propria răspundere la solicitarea forțelor de ordine.
Joi și vineri Italia este zonă galbenă, cu magazin și centre comerciale deschise până la ora 20,00, însă sâmbătă și duminică sunt declarate, pe parcursul întregii luni, zile portocalii, cetățenii fiind nevoiți să nu iasă din localitățile în care se află și să comande mâncare la pachet sau livrarea la domiciliu de la restaurante sau de la alte localuri.
În 15 din cele 20 de regiuni din Peninsulă se redeschid joi școlile primare și gimnaziale, iar restul luni, la fel ca și în instituțiile de învățământ superior, la o capacitate de 50%. Doar în regiunea Veneto studenții abia de la 1 februarie vor putea să revină la cursuri în universități.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: