24 / 02 / 2024


Reducerea tarifelor la roaming între R. Moldova și Marea Britanie, subiect de discuție la Chișinău

By redactia , in Actualitate Internațional , at 17/11/2023

Republica Moldova și Marea Britaniei ar urma să semneze acorduri pentru conversia reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming. 
Subiectul respectiv a fost discutat vineri, la Chișinău, în cadrul unei întrevederi între Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și David Cameron, omologul său din Marea Britanie.
„Am discutat despre interesul comun pentru consolidarea relațiilor strategice dintre Republica Moldova și Marea Britanie, concentrându-ne asupra beneficiilor pentru diaspora noastră. Am abordat subiecte precum semnarea acordurilor pentru conversia reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming, inițiative ce vor aduce avantaje semnificative pentru comunitatea noastră din Regat”, a declarat Nicu Popescu.
Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a subliniat importanța „intensificării colaborării în eforturile de combatere a corupției și aducerea în fața justiției a celor responsabili pentru prejudicierea statului și a cetățenilor noștri”. „Consolidarea relației cu Marea Britanie reprezintă un element esențial în întărirea rezilienței și securității Republicii Moldova”, a conchis Popescu.
Menționăm că David Cameron, ministru de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a avut o scurtă oprire la Chișinău, după ce a vizitat de curând Ucraina.
Astfel, șeful diplomației britanice s-a întâlnit și cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. Cei doi oficiali au discutat despre „cooperarea bilaterală și eforturile comune în lupta împotriva corupției”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *