18 / 06 / 2021


Rectorul Universității de Stat din Moldova, după vizita la București: „Rezultatul e simplu: deschidere totală”

Igor Șarov, rectorul ales al Universității de Stat din Moldova, a prezentat rezultatele vizitei sale în România, care s-a desfășurat…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 04/02/2021

Igor Șarov, rectorul ales al Universității de Stat din Moldova, a prezentat rezultatele vizitei sale în România, care s-a desfășurat în perioada 27-29 ianuarie 2021. 
La București, Șarov s-a întâlnit cu reprezentanți ai Președinției României, Ministerului Educației și Universității din București și spune că a avut parte de deschidere totală pentru realizarea mai multor proiecte comune.
„În urma vizitei la București, rezultatele sunt mai mult decât îmbucurătoare:
1. Parteneriat cu Universitatea București, unde am avut parte de întreaga deschidere din partea conducerii acestei prestigioase instituții. Pași concreți în privința mobilității cadrelor didactice, care se vor materializa începând din acest an.
2. Președinția României. Întâlnire cu consilierul prezidențial pentru cultură, culte și minorități naționale Sergiu Nistor și reprezentanta consilierului prezidențial pentru educație și cercetare Ligia Deca. Am abordat o serie de teme din domeniul cultural și educațional cu posibilitatea implementării în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova. Desfășurarea de proiecte în mediul online, dar și fizic, când va fi posibil după ieșirea din pandemie. Creșterea rolului USM în proiectul Bookfest Chișinău; realizarea unui Registru comun al specializărilor în domeniului Patrimoniului. Măsuri comune pentru protejarea și promovarea acestuia. Susținerea formării tinerilor specialiști in domenii ce țin de valorificarea Patrimoniului, stimularea studenților cu rezultate excelente.
3. Ministerul Educației: m-am văzut cu ministrul Câmpeanu şi întreaga echipă de conducere şi am discutat cu președintele Consiliului Național al Rectorilor, Daniel David. Rezultatul e simplu: deschidere totală”, a punctat rectorul ales al USM.
Totodată, sursa a mai precizat că a rămas încântat de oamenii cu care s-a întâlnit și că aceștia i-au devenit prieteni și nu ar vrea să-i dezamăgească. „OAMENII…Oamenii pe care i-am cunoscut sunt cei care mi-au confirmat – a câta oară?- convingerea ca Omul sfințește locul. Prestația profesională și morala a colegilor cu care m-am întâlnit mi-au dat încrederea în succesul proiectelor discutate.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: