15 / 06 / 2024


Rectorul Academiei de Poliție, Claudiu Chindriş, schimbat din funcție după scandalul mâncării cu viermi primite de studenți – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 27/11/2023

Ministerul de Interne a anunţat în seara zilei de duminică, 26 noiembrie, un nou rector la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, generalul de brigadă Liviu Uzlău, după demiterea lui Claudiu Chindriş, în urma scandalului legat de condiţiile în care învăţau studenţii din Academie. 

Ministerul de Interne a decis împuternicirea în funcţia de comandant (rector) al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a domnului general de brigadă Liviu Uzlău, a anunţat ministerul, duminică seara, într-un comunicat oficial.

Rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Claudiu Chindriş, a fost demis de ministrul de Interne Cătălin Predoiu, după ce sindicatul poliţiştilor Europol a atras atenţia asupra „condiţiilor mizere” în care îşi desfăşoară activitatea unitatea de învăţământ, publicând imagini din sediul acesteia.

Conducerea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” a anunţat că începând de săptămâna viitoare şi până la vacanţa de Crăciun studenţi ai acestei instituţii vor face cursuri online, pentru „urgentarea activităţilor de reabilitare şi modernizare a spaţiilor sediului central” al instituţiei de învăţământ. 

„După 10 zile în care am arătat condiţiile insalubre, precare, periculoase, mizere, ce nu puteau fi comparate nici măcar cu cele din penitenciare, Consiliul de administraţie şi Senatul Academiei de Poliţie A. I. Cuza au luat decizia de a trimite studenţii acasă, cel puţin până după sărbătorile de iarnă. Această decizie vine în contextul presiunii mediatice dar şi a refuzului conducerii Academiei de a ne permite accesul zilnic, pentru a monitoriza condiţiile în care studenţii şi angajaţii instituţiei de învăţământ îşi desfăşoară activităţile. Să nu uităm că nici până în acest moment, nu avem rezultatele probelor de laborator ca urmare a focarului de toxiinfecţie alimentară”, au scris reprezentanţii sindicatului Europol, sâmbătă după amiază, pe Facebook. 

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *