15 / 10 / 2021


Rectorii a două universități din România, titluri academice primite la Chișinău

Rectorii a două universități din România au primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Moldova, în…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 16/09/2021

Rectorii a două universități din România au primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Moldova, în semn de recunoaștere a contribuției definitorii la dezvoltarea relațiilor de cooperare academică între instituții. Este vorba despre Dan Cașcaval, rector al Universității „Gheorghe Asachi” din Iași și Valentin Popa, rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.
Ședința solemnă a Senatului UTM a fost deschisă de Viorel Bostan, rectorul acestei universități, care a subliniat numeroasele merite academice ale profesorului universitar, dr. ing. Dan Cașcaval, care îl înscriu pe actualul rector al Politehnicii ieșene în galeria personalităților de primă mărime a vieții universitare și a științei contemporane.
Totodată, rectorul UTM a subliniat contribuția omologului său ieșean la realizarea misiunii și strategiei UTM, care se constată inclusiv pe segmentul cooperării transfrontaliere în cadrul mai multor proiecte comune între cele două universități, finanțate prin Programul operațional comun România –Republica Moldova 2014-2020, precum și demararea instruirii în cadrul programului de master „Design și dezvoltare de produs”, realizat în colaborare cu Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iași, în baza Acordului de dublă-diplomă UTM-TUIASI, semnat pe 22 august 2018.
„Luând în considerare faptul că UTM este unica instituție de învățământ superior din Republica Moldova care pregătește ingineri, aceștia fiind influențați în dezvoltarea lor profesională inclusiv de personalitatea şi activitatea domnului profesor Dan Cașcaval, rector al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, decernarea prestigiosului titlu de Doctor Honoris Causa este un omagiu binemeritat, adus unei personalități de excepție a zilelor noastre” a apreciat Viorel Bostan, rectorul UTM.
La rândul său, profesorul universitar Dan Cașcaval, rectorul al Universității „Gheorghe Asachi” din Iași a mulțumit „pentru onoarea, imposibil de redat în cuvinte, pe care mi-aţi făcut-o de a deveni membru al comunității UTM, o comunitate academică de elită şi o onoare care mă obligă şi care întărește legătura mea cu Politehnica de la Chișinău”. 

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: