27 / 07 / 2021


Recordul recordurilor: Avram Iancu vrea să înoate 3 zile şi 3 nopţi în lacul Balaton

Înotătorul Avram Iancu, temerarul care a doborât mai multe recorduri la înot, se pregăteşte pentru o nouă provocare. Duminică, a…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 11/06/2021

Înotătorul Avram Iancu, temerarul care a doborât mai multe recorduri la înot, se pregăteşte pentru o nouă provocare. Duminică, a înotat 12 ore fără întrerupere pe râul Bega, în Timişoara, ca antrenament pentru recordul mondial pe care intenţionează să-l stabilească pe Lacul Balaton, din Ungaria, unde vrea să înoate timp de 3 zile şi 3 nopţi.

Aventurierul României 

Originar din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, şi bibliotecar de profesie, Avram Iancu vrea să înoate în Ungaria 150 de kilometri fără oprire, pentru a marca 45 de ani de la când Nadia Comăneci a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii.

La antrenamentul de pe râul Bega, sportivul a parcurs timp de 12 ore distanţa dintre Podul Mitropolit Andrei Şaguna şi Podul Traian, fără a atinge malurile, notează News.ro. 

„A fost cel mai dur antrenament pe care l-am făcut vreodată în viaţă mea. Şi am înotat toată Dunărea de la izvoare până la vărsare, dar antrenamentul asta m-a rupt şi o să vă spun şi de ce. Peste 8 ore am înotat în amonte, ceea ce este cumplit. Bega are aceeaşi constanţă. Omul nu. Şi eu a trebuit acum să mă menţin la nivelul acesta de curgere al canalului Bega. Mulţumesc timişorenilor, am văzut foarte multe zâmbete, am văzut părinţi şi copii care au zâmbit, am văzut un pic de fericire”, a spus Avram Iancu la finalul celor 12 ore de înotat, mai scrie site-ul citat. 

Performanţele lui Avram Iancu

Bibliotecarul cu nume de erou este cunoscut pentru performanţele sale sportive. În prezent, Avram Iancu este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind în 2020 să înoate în Dunăre timp de 36 de ore şi 29 de minute. 

Totodată, a traversat înot Canalul Mânecii,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: