28 / 01 / 2022


Realitatea virtuală, o tehnologie benefică?

Cei mai mulți dintre noi nu au reușit să călătorească mult în ultima vreme. Dar, cu realitatea virtuală, puteți vizita…

De redactia , in Magazin , at 18/12/2020

Cei mai mulți dintre noi nu au reușit să călătorească mult în ultima vreme. Dar, cu realitatea virtuală, puteți vizita plaja, puteți explora un munte sau mai multe – totul fără a părăsi casa. Realitatea virtuală (uneori numită VR) este o tehnologie care păcălește creierul să vadă o lume artificială cu profunzime, chiar dacă se bazează pe imagini plate.

Deoarece ochii noștri sunt ușor separați unul de celălalt, fiecare ochi vede o imagine ușor diferită. În viața reală, aceasta oferă ochilor noștri o percepție profundă și ne ajută să vedem cât de departe sunt lucrurile. Dar, în realitatea virtuală, tehnologia poate prezenta fiecărui ochi o imagine ușor diferită. Aceasta produce o iluzie a unui spațiu tridimensional. Dacă computerele trimit un flux constant al acestor imagini, puteți să vă întoarceți capul, să vă plimbați și să dansați în jurul lumilor virtuale pline.

Mulți oameni se bucură de jocuri în realitatea virtuală. Dar există știință de făcut și în lumile virtuale. Unii oameni de știință folosesc realitatea virtuală pentru a ajuta oamenii să-și cucerească frica de înălțimi . Alții îl folosesc pentru a ajuta oamenii să simtă mai puțină durere .

În acest moment, realitatea virtuală este în cea mai mare parte vizuală. Oamenii nu pot auzi sunet sau atinge obiecte în aceste lumi virtuale. Dar oamenii de știință lucrează și la asta .

Într-o zi, s-ar putea să puteți rătăci una dintre aceste lumi și să atingeți sau să mirosiți obiecte care nu sunt deloc acolo.

Sursă text: sciencenewsforstudents.org

Sursă foto: forbes.com

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: