25 / 09 / 2023


Reacții în presa internațională după alegerile locale din România | .News

Secție de vot ( foto: punct news) Agențiile de presă internaționale au consemnat aseară și în această dimineață victoria lui…

De redactia , in Actualitate , at 28/09/2020

Secție de vot ( foto: punct news)
Agențiile de presă internaționale au consemnat aseară și în această dimineață victoria lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, potrivit libertatea.ro.
Acestea au scris că acest scrutin a pregătit alegerile parlamentare din 6 decembrie și au oferit un avantaj dreptei.
Cotidianul belgian La Libre Belgique, a interpretat politic rezultatul, arătând că Nicușor Dan „este pe punctul de a pune capăt domniei de 12 ani a „stângii” asupra capitalei României”.
Agenția France Presse a transmis că „matematicianul Nicușor Dan, susținut de USR-PLUS și de PNL, a depășit-o după primele estimări pe fosta jurnalistă Gabriela Firea”.
Scrutinul din România a fost acoperit și de site-ul Politico, cel care a detaliat rezultatele din mai multe orașe și a notat, printre altele, că, deși au avut candidați comuni în București, PNL și USR-PLUS au fost adversari în restul țării.
Agenția de știri Bloomberg a scris la rândul său că Nicușor Dan a câștigat pe o platformă împotriva corupției care a întârziat reformele și reabilitarea infrastructurii orașului. Prin victoria lui Dan, mai scrie Bloomberg, guvernul minoritar de la București a primit un impuls înaintea alegerilor parlamentare din decembrie, unde încearcă să obțină controlul parlamentului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: