24 / 06 / 2021


Reacție după elogiul lui Dodon la adresa armatei ruse de ocupație: „Bufon politic și scula docilă a Moscovei”

Iurie Reniță, deputat în Parlamentul de la Chișinău, a venit cu o reacție dură după ce Igor Dodon, liderul PSRM,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 03/03/2021

Iurie Reniță, deputat în Parlamentul de la Chișinău, a venit cu o reacție dură după ce Igor Dodon, liderul PSRM, și-a exprimat astăzi recunoștința față de misiunea de pacificare din regiunea transnistreană.
Astfel, potrivit parlamentarului, „bufonul politic și scula docilă a Moscovei”, cel mai antinațional președinte pe care l-a avut vreo dată Republica Moldova, Igor Dodon, recidivează.
„Pentru acest individ este mult mai important elogierea așa-numiților “pacificatori ruși” decât viața și sacrificiul combatanților noștri, care au căzut pe câmpul de luptă în războiul ruso-moldovenesc din 1992. Pentru acest kuliokar (pungaș) de profesie nu există adevărul despre războiul ruso-moldovenesc, în care Armata a 14-cea a Federației Ruse a atacat Republica Moldova, iar bravii noștri combatanți au aparat cu eroism Independența și integritatea teritorială a statului nostru. Pentru Dodon nu există adevărul incontestabil că atât Armata a 14-cea a Federației Ruse (actualmente GOTR) cât și așa-numiții “pacificatori ruși” au creat și consolidat regimul separatist de la Tiraspol. Fără implicarea lor directă – militară și financiară – această structura separatistă de la Tiraspol n-ar fi existat și supraviețuit până în prezent. Pentru acest măscărici politic este prioritar să depună flori (împreună cu așa-numitul “prezident” al Transnistriei, Krasnoselski), la monumentul cazacilor și gardiștilor, care au luptat împotriva Republicii Moldova, deoarece acestea au fost indicațiile Moscovei”, a punctat Iurie Reniță.
În context, deputatul de la Chișinău a mai subliniat că în „această zi de Comemorare a eroilor noștri și de Recunoștință pentru sacrificiul lor e necesar să-i cunoaștem în față și pe cei care elogiază armata rusă de ocupație, pe “pacificatorii” lor, pe cazacii și pe gardiștii lor, iar Igor Dodon și PSRM-ul lui (al Moscovei) se află în avangarda acestei trădări și rușini naționale”.
Amintim că astăzi, când s-au împlinit 29 de ani de la începutul războiului moldo-rus de pe Nistru,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: