22 / 01 / 2022


Reacția unui parlamentar la apelul procurorilor din R. Moldova: Unii pierd timpul ținându-ne lecții de etică politică

Este trist că unii procurori pierd timpul ținându-ne lecție de etică politică în loc să livreze rezultatele pentru care sunt…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 06/01/2021

Este trist că unii procurori pierd timpul ținându-ne lecție de etică politică în loc să livreze rezultatele pentru care sunt plătiți de stat. Declarația a fost făcută de Igor Munteanu, deputatul Platformei DA, după ce procurorii din R. Moldova au reclamat presiuni din partea politicienilor. 
„Decizia Greciei de a califica RM drept o zonă „offshore” vine ca o răzbunare a celor ce-și simt interesele afectate. Asta pentru că oligarhii moldoveni huzuresc, ținându-și banii în offshoruri cu standarde reduse de transparență și bani scoși ilicit din afaceri cu statul, iar procurorii și judecătorii locali le caută în coarne, servindu-le adeseori ca madame de lux. Este trist că unii procurori pierd timpul ținându-ne lecție de etică politică în loc să livreze rezultatele pentru care sunt plătiți de stat. Ideea de a nu le atinge independența în timp ce ei s-au învățat să nu facă nimic este eronată. Între timp, anumiți cavaleri ai conturilor din Cipru ar vrea să înăbușe efectele legii privind deoffshorizarea, convingându-ne că oricum nu putem schimba nimic fără ei. Eu cred că este total fals, dar va trebui să muncim pentru ca legile bune să fie efectiv implementate de guverne și mai bune”, a specificat deputatul Igor Munteanu.
Amintim că astăzi, procurorii din Republica Moldova au lansat un apel în care au reclamat presiuni din partea politicului asupra activității lor.  Potrivit acestora, justiția nu se face în birourile de la Președinție sau Parlament, pe Facebook sau în platourile televizate, dar se înfăptuiește în biroul procurorului de caz și sălile de judecată, „pentru că polemicile politice nu pot înlocui o dezbatere judiciară și legală”.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: