20 / 06 / 2021


Reacția președintelui Maia Sandu după decizia Curții Constituționale

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a venit cu o reacție la decizia Înaltei Curți, prin care decretul de desemnare a…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 23/03/2021

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a venit cu o reacție la decizia Înaltei Curți, prin care decretul de desemnare a lui Igor Grosu în calitate de candidat la funcția de premier a fost declarat constituțional. 
„Această decizie a Curții spune că decretul pe care l-am semnat eu este constituțional și acum Parlamentul urmează să decidă: sau susține echipa pe care o va prezenta domnul Grosu și programul acestei echipe, sau, dacă nu susține, atunci mergem mai departe la Curte să discutăm despre anticipate. Cred că în următoarele zile vom vedea mesajul și echipa. Sunt sigură că ei sunt gata pentru ambele opțiuni”, a declarat șeful statului în cadrul unei emisiuni de la TV8.
Potrivit președintelui, în momentul în care Guvernul va fi votat, atunci acesta își va asuma responsabilitatea și va începe să corecteze lucrurile și să soluționeze problemele care pot fi soluționate fără sprijinul parlamentar.
„Este foarte clar că un sprijin parlamentar nu este și nici nu va fi pentru un guvern responsabil. Am auzit și de la unele forțe politice că chiar dacă acest guvern va fi votat nu va avea sprijin politic, dar, cu siguranță, acest guvern va avea puterea să curețe de elemente corupte o parte din instituțiile statului care sunt în subordinea Executivului”, a subliniat Maia Sandu.
Amintim că, la 16 martie 2021, după consultări politice cu fracțiunile parlamentare, președintele Maia Sandu l-a înaintat pe Igor Grosu, liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, la funcția de prim-ministru al R. Moldova, fiind semnat și un decret în acest sens. Ulterior, socialiștii lui Dodon au contestat decretul respectiv la Curtea Constituțională.  Astăzi, magistrații CC au respins sesizarea deputaților PSRM și au declarat constituțional decretul președintelui Maia Sandu. 

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: