15 / 08 / 2022


Reacția Ministerului de Externe de la Chișinău privind atacul cu rachete rusești din regiunea Odesa

Ministerul de Externe de la Chișinău condamnă cu fermitate atacul absolut nejustificat cu rachete rusești asupra blocului de apartamente și a…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 02/07/2022

Ministerul de Externe de la Chișinău condamnă cu fermitate atacul absolut nejustificat cu rachete rusești asupra blocului de apartamente și a bazei de odihnă din localitatea Sergheevca din regiunea Odesa, care s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, inclusiv copii. 
„Deplângem noutatea tristă că un angajat al Centrului de reabilitare pentru copii al Ministerului Sănătății din Republica Moldova a murit, iar alți 5 angajați au fost răniți. Este încă o dovadă de agresiune inacceptabilă asupra obiectivelor civile după recentul atac din orașul Kremenchuk”, se mai arată în reacția Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din R. Moldova.
Amintim că în noaptea de joi spre vineri, 30 iunie – 1 iulie, rușii au lansat rachete asupra regiunii Odesa. Au fost lovite mai multe locații, inclusiv un bloc de locuințe și o bază de odihnă din localitatea Sergheevca. În urma atacului, cel puțin 20 de persoane au murit și alte 38 au fost rănite.
Ulterior, s-a aflat că în urma bombardamentelor rusești a fost avariată și clădirea unui centru de reabilitare pentru copii din Sergheevca, regiunea Odesa, care aparține Ministerului Sănătății de la Chișinău.
La scurt timp după acest anunț, Bogdan Aurescu, ministrul de Externe de la București, a declarat că România este dispusă să ajute victimele atacului cu rachetă din regiunea Odesa și că autoritățile de la București sunt în legătură cu cele de la Chișinău, care administrează centrul de reabilitare pentru copii de la Sergheevca.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: