16 / 10 / 2021


Reacția Ministerului de Externe al R. Moldova după ce Rusia a deschis zeci de secții de votare în regiunea transnistreană

Ministerul de Externe de la Chișinău a venit cu o reacție la decizia Moscovei de a deschide 27 de secții…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 19/09/2021

Ministerul de Externe de la Chișinău a venit cu o reacție la decizia Moscovei de a deschide 27 de secții de votare în regiunea transnistreană la alegerile din 19 septembrie pentru Duma de Stat a Federației Ruse.
În context, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și-a exprimat regretul că, „în pofida poziției expuse în mod consecvent de către autoritățile din R. Moldova, partea rusă a acționat de o manieră care nu corespunde principiului suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și cadrului juridic bilateral”.
Totodată, instituția a notat că în răspuns la adresarea Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova privind organizarea scrutinului parlamentar pe teritoriul Republicii Moldova, pe 30 iulie 2021, părții ruse i-a fost comunicată lipsa impedimentelor pentru deschiderea secțiilor de votare în localitățile aflate sub controlul autorităților constituționale ale Republicii Moldova.
„În același timp, MAEIE a solicitat părții ruse să se abțină de la deschiderea celor 27 de secții de votare în localitățile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, inclusiv având în vedere imposibilitatea asigurării condițiilor de securitate necesare pentru desfășurarea scrutinului”, se mai arată în reacție.
Amintim că în total, pentru alegerile din Federația Rusă au fost deschise 30 de secții de votare în Republica Moldova, câte una la Chișinău, Bălți și Cahul și 27 de secții în regiunea transnistreană, fiind cel mai mare număr de secții de votare deschise într-un stat străin.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: