18 / 06 / 2021


Reacția lui Octavian Bjoza la demiterea sa de către Florin Cîțu: Acuzațiile sunt un FALS GROSOLAN. Premierul liberalilor a scris cu mâna lui cea mai urâtă pagină a PNL din ultimii 31 de ani. Românii au fost declarați „criminali de război” de pleavă

Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), Octav Bjoza, a declarat, marți, pentru Agerpres, că regretă faptul că premierul…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 17/03/2021

Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), Octav Bjoza, a declarat, marți, pentru Agerpres, că regretă faptul că premierul Florin Cîțu interpretează comunicatul AFDPR din 12 martie în sensul că organizația „ar avea ceva” cu etnia evreiască. Reprezentantul deținuților politic arată că gestul lui Cîțu „este cea mai urâtă pagină a Partidului Liberal din ultimii 31 de ani”. Premierul „liberal” l-a demis, noaptea ca hoții, pe venerabilul supraviețuitor al crimelor dictaturii comuniste din funcția de subsecretar de stat în cadrul Secretariatului pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989.

„Toți aceia pe care eu îi reprezint sunt nu doar intrigați, revoltați, scârbiți de faptul că lângă noi, în temnițele și lagărele de exterminare, au murit înaintașii celor care m-au demis. (…) Îmi pare foarte rău că d-l prim-ministru interpretează, ba chiar dă apă la moară unora cum că noi am avea ceva cu etnia evreiască. Această etnie a adus științei și culturii mondiale personalități de mare calibru, pe care nimeni nu le poate contesta. A veni pentru o mână de nemernici să acuzi o etnie este o neghiobie. Este incredibil să întărâți pe unii împotriva altora. Eu la acest secretariat de stat nu am fost numit politic. (…) Este cea mai urâtă pagină a Partidului Liberal din ultimii 31 de ani, pentru că se interpretează ceea ce am vrut noi să spunem, să cerem”, a susținut Octav Bjoza.

El a adăugat că AFDPR nu contestă Holocaustul, iar, în opinia sa, singurul aspect ce poate fi discutat ține de „dimensiunile sale”. 

„Nu văd ce deranjează în treaba aceasta. Sub nicio formă nu voi accepta ca în țara asta să fie conflicte interetnice. (…) Holocaustul nu trebuie acceptat, indiferent că au murit 10 persoane, 100 sau mii. El a existat fără dubii”, a spus Octav Bjoza.

Prin comunicatul din 12 martie, AFDPR intenționase să transmită că ar trebui ca toți copiii foștilor deținuți politici să primească o indemnizație, a explicat el. Declarația a trezit rumori în rândul celor care, preluând retorica regimului comunist, îi asociază pe cei întemnițați pe criterii politice cu „criminalii de război”, naziștii sau aderenții mișcărilor interbelice de extremă dreapta. De cele mai multe ori, aceste etichete erau puse în mod manipulator de regim opozanților comunismului, numiți și „elemente reacționare” sau „dușmani ai poporului” de către slugile Partidului. 

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: