22 / 06 / 2021


Reabilitarea bulevardului Nufărul – Cantemir din Oradea a ajuns în faza amenajării unei piațete. Vezi cum arată! (FOTO / VIDEO)

Reabilitarea bulevardului Nufărul – Cantemir a ajuns în faza amenajării unei piațete, pe amplasamentul fostei parcări de domiciliu de la parterul…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 09/04/2021

Reabilitarea bulevardului Nufărul – Cantemir a ajuns în faza amenajării unei piațete, pe amplasamentul fostei parcări de domiciliu de la parterul blocurilor din zona străzii Jean Jaures.

În loc de parcare loc de plimbare…

Mașinile locatarilor au fost mutate în spatele blocurilor ,pentru a face loc unui spațiu pietonal acoperit cu dale de culoarea alb-crem și gri-antracit.

„Acolo era o parcare folosită de locuitorii blocurilor, care a fost desființată pentru ca amplasamentul să fie pus la dispoziția pietonilor. Unul dintre principalele obiective ale proiectului este să scoatem mașinile de pe amplasamentul dintre linia de tramvai și blocuri, pentru a amenaja aici spații pietonale și piste pentru biciclete”, a declarat pentru BIHOREANUL primarul Florin Birta.

În total, de-a lungul bulevardului se vor amenaja peste 3.300 metri pătrați de suprafețe pavate în cele două culori.

În ciuda aspectului neregulat al suprafeței de călcare, primarul Birta susține că zonele dalate nu le vor provoca dificultăți orădencelor pe tocuri.

„Nu vor fi probleme. Nu este vorba de un pavaj cu piatră cubică, între care să poată rămână rosturi, ci de dale așezate pe un pat de nisip fără spațiu între ele”, a promis edilul.

Cu subtraversarea șoselei…

Lucrările de amenajare a bulevardului Nufărul – Cantemir se desfășoară în paralel pe mai multe tronsoane, delimitate de străzile Arieșului și Nojoridului.

Pe porțiunile aflate deja în lucru, constructorii au îndepărtat vegetația existentă, au îngropat rețelele de telefonie și au turnat fundația viitoarelor spații pietonale.

În prezent, muncitorii amenajează de-a lungul liniei de tramvai zidul de sprijin pentru protecția căii de rulare și toarnă fundațiile viitorilor stâlpi de iluminat.

La rândul lor, angajații Companiei de Apă Oradea au înlocuit,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: