05 / 07 / 2022


Răzvan Horga, directorul Aeroportului din Oradea, cel mai tânăr din ţară: „Pentru un oraş, economia este motorul, iar aeroportul aripile” (VIDEO)

Absolvent al Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena, al Facultăţii de Psihologie a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj şi…

De redactia , in Flux de Știri Magazin , at 07/07/2021

Absolvent al Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena, al Facultăţii de Psihologie a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj şi al unui masterat în managementul transporturilor aeriene al Universităţii Cranfield din Anglia, orădeanul Răzvan Horga este, la 33 de ani, cel mai tânăr manager de aeroport din România.

După ce a lucrat la o companie britanică de consultanţă în aviaţie şi la Emirates Airline, a fost propus pentru această funcţie de preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, cu misiunea de a relansa cursele externe, sub coordonarea sa având loc în prezent discuţii pentru noi zboruri şi pregătindu-se proiecte de dezvoltare de zeci de milioane de euro.

BIHOREANUL l-a intervievat pe managerul aeroportului orădean pentru a afla cât de durabile sunt recent relansatele zboruri internaţionale, dar şi perspectivele unora noi, în ciuda instabilităţii acestui sector, puternic zdruncinat de pandemie. 

– Au fost reluate, iată, cursele externe Ryanair către Bologna, Londra, Milano şi Dusseldorf. Orădenii se întreabă, însă, cât va dura „minunea” având în vedere că în 2018 au fost desfiinţate după doar un an. 

– Trebuie să recunoaştem că aviaţia este într-un moment de cumpănă, pandemia afectând mult această industrie şi traficul scăzând la nivel mondial cu 80% faţă de 2019. În această situaţie sigur că persistă multe incertitudini, din cauza restricţiilor şi relaxărilor care apar şi dispar, dar, din punctul meu de vedere, criza poate fi şi o şansă, pentru că a adus aeroporturile într-o stare de „îngheţ” şi avem şansa unui restart. Faptul că oamenii discută despre aceste curse în termeni de „minune” arată cât de mult şi le doresc. Un prieten mă întreba care e percepţia oamenilor de la noi despre aeroport. I-am spus că aici toată lumea vrea ca aeroportul să funcţioneze, nu avem problemele altora,

 » sursa: ebihoreanul.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: