18 / 06 / 2021


Răzvan-Cristian Bîgiu: În alte țări istoria națională este studiată în mai multe ore pe săptămână

Emisiunea realizată de Alexandru Săraru reprezintă o sursă de informare atât pentru cei pasionați, cât și pentru cei care au…

De redactia , in Magazin , at 20/02/2021

Emisiunea realizată de Alexandru Săraru reprezintă o sursă de informare atât pentru cei pasionați, cât și pentru cei care au înțeles rolul istoriei în viețile noastre. Dorința este aceea de a atrage pe cât mai mulți în cunoașterea trecutului nostru.

Invitat în cadrul emisiunii de la 1859.eu în care s-a discutat despre formarea statelor medievale românești, profesorul de istorie Răzvan-Cristian Bîgiu atrage atenția asupra lipsei cunoașterii istoriei, precum și despre reducerea numărului de ore de istorie din programa școlară.

„Acest lucru reprezintă cu adevărat o problemă. Aș identifica două cauze majore: pe de o parte, subfinantarea sistemului de învățământ, încercarea aceasta de a reduce cât mai mult din normele didactice, iar pe de altă parte lentoarea cu care noi profesorii luptăm pentru a ne păstra orele. Trebuie mărit numărul orelor de istorie , în alte țări istoria națională este studiată în mai multe ore pe săptămână”

Emisiuinea integrala o puteti viziona aici

2021-02-20

 » Citește întreg articolul în magazinul istoric 1859.eu

Comentarii


%d blogeri au apreciat: