15 / 06 / 2024


Război total în Fâșia Gaza – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 01/11/2023

Armata israeliană anunţă marţi ”lupte feroce” cu combatanţi Hamas în Fâşia Gaza, unde a lovit în noaptea de luni spre marţi ”sute” de ţinte ale grupării, relatează CNN şi AFP.

”Forţele noastre sunt angajate în lupte feroce împotriva teroriştilor din Hamas, în profunzime, în Fâşia Gaza”, anunţă într-un comunicat Tsahalul.

Aripa militară a Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, anunţă că a ţintit ”două blindate” cu obuze antitanc şi că luptătorii săi au ”aneantizat” o forţă israeliană, pe care au prins-o într-o ambuscadă, într-o clădire, în nordul enclavei palestiniene.

”Terorişti au fost eliminaţi în atacuri combinate între forţe terestre şi Forţele Aeriene”, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari.

Tsahalul anunţa vineri că-şi ”extinde operaţiunile terestre” în Fâşia Gaza, cu scopul de a ”distruge” Hamas, pentru a nu mai comite atacuri în Israel.

Trupe israeliene au înaintat peste trei kilometri în enclavă luni, potrivit unei analize CNN.

”În nord, aeronave au atacat în Liban şi au distrus infrastructuri ale organzaţiei teroriste Hezbollah”, a anunţat Daniel Hagari.

Schimburi de tiruri au loc continuu între Israel şi Liban, de la 7 octombrie. Mişcarea proiraniană Hezbollah controlează sudul Libanului, la frontiera cu Israelul.

”Politica este clară: vom ataca ca răspuns la orice încercare de atac şi vom elimina orice celulă care încearcă să pătrundă sau să tragă către Israel. Armata israeliană se află la un nivel foarte, foarte înalt de pregătire”, ameninţă Hagari.

300 DE ŢINTE HAMAS, LOVITE

Avioane de vânătoare şi elicoptere au survolat bariera de securitate a Fâşiei Gaza marţi dimineaţa, după o nouă noapte de confruntări armate intense.

Tsahalul a bombardat enclava cu artileria, mortiere şi avioane.

Echipe CNN au observat numeroase explozii mari în nordul enclavei, unde armata israeliană a tras cu trasoare după bombardamente.

Înregistrări video publicate de armata israeliană marţi dimineaţa arată militari israelieni în Fâşia Gaza înaintând pe jos sau cu tancuri în zone rurale şi într-o zonă urbană devastată de război.

În pofida intensificării operaţiunii terestre israeliene, Hamasul a continuat să tragă rachete din Fâşia Gaza.

Jurnalişti CNN au auzit alarme în zone situate în apropiere de Fâşia Gaza în noaptea de luni spre marţi şi marţi dimineaţa.

Tsahalul a anunţat marţi dimineaţa că a lovit ”aproximativ 300 de ţinte”, inclusiv instalaţii militare în tuneluri subterane ale Hamas.

Militari israelieni ”au luptat în mai multe rânduri cu celule teroriste care au tras atât cu rachete antitanc, cât şi cu mitraliere către ei. Soldaţii i-au ucis pe terorişti şi au direcţionat forţe aeriene în atacuri în timp real vizând ţinte şi infrestructuri teroriste”,

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *