13 / 07 / 2024


Rareș Bogdan ne asigură că PNL nu se iubește cu PSD: „Liberalii nu rup coaliția de guvernare” – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 05/12/2023

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că PNL nu se iubește cu PSD, dar liberalii nu rup coaliția de guvernare „mâine-poimâine”, iar Partidul Național Liberal își dorește să aibă aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale, susținut de toată dreapta.

Europarlamentarul s-a referit și la „periplul african” al lui Klaus Iohannis și la „și glumele și atacurile din media pe subiectul Hakuna Matata”.

Iată ce a spus acesta: „Singurul lucru pe care îl reproșez este că, inclusiv colegii mei și cu mine, n-am ieșit mai devreme să explic cât de importantă este intrarea” companiilor românești în Africa.”

În legătură cu procesul de aderare a României la Spațiul Schengen, Rareș Bogdan consideră benefic faptul că tema a fost pusă pe ordinea de zi a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) programat pe 5 decembrie 2023, pentru că, chiar dacă Austria se va opune din nou, România va căpăta astfel temeiul legal pentru a putea ataca decizia la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

De asemenea, liderul liberal a criticat măsura propusă recent de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, susținut de PNL în Cabinetul Ciolacu, privind introducerea avertizorilor de integritate, prin care populația să poată primi recompense dacă sesizează ANAF împotriva celor care fac evaziune fiscală.

PNL se opune și eventualei creșteri de impozit pe salariile peste 5.000 de lei: „Pentru PNL e linie roșie, nu vrem nici impozitare progresivă, că la un moment dat am văzut ceva cu salarii de peste 5000 de lei”.

Rareș Bogdan mai spune că „Dl. Ciolacu este un partener temporar la guvernare. Nu ne iubim cu PSD, eu cu dl. Ciolacu nici atât.”

 » Citeste mai mult

Comentarii