30 / 07 / 2021


Rămășițe umane și resturi ale avionului prăbușit în Indonezia au fost descoperite în mare

Rămășițe umane și resturi ale avionului prăbușit în Indonezia au fost găsite în zona în care aparatul de zbor s-a…

De redactia , in Internațional , at 11/01/2021

Rămășițe umane și resturi ale avionului prăbușit în Indonezia au fost găsite în zona în care aparatul de zbor s-a prăbușit. La bord se aflau 62 de persoane.

Deschide galeria foto pentru a vedea imagini din timpul misiunii de căutare a avionului
Zborul 182 al companiei Sriwijaya Air se îndrepta din Jakarta spre orașul Pontianak, pe insula indoneziană Borneo, când a pierdut contactul cu turnul de control la ora 14:40. La patru minute de la decolare, pe fondul ploilor abundente, aeronava a pierdut peste 3.000 de metri altitudine în mai puțin de un minut, scrie CNN.
“În această dimineaţă s-au adus doi saci, unul cu obiecte aparţinând pasagerilor şi celălalt cu rămășițe umane”, a declarat Yusri Yunus, purtător de cuvânt al poliţiei.
El a precizat că se lucrează pentru identificarea victimelor tragediei.
Autorităţile indoneziene au anunţat că au găsit locul unde s-a prăbuşit avionul, fiind detectate duminică semnale de la ceea ce se crede că este înregistratorul de zbor al aeronavei. Cel puţin zece nave se află în zonă pentru căutări.

Am primit informaţii de la echipa de scafandri că vizibilitatea în apă este bună, ceea ce a permis găsirea unor fragmente ale avionului. Suntem siguri ccă este locul în care s-a prăbuşit avionul”, a declarat Hadi Tjahjanto, reprezentant al forţelor aeriene.
Sâmbătă, Agenția Națională de Căutare și Salvare din Indonezia (Basarnas) a declarat că a găsit mai multe resturi despre care se crede că provin din avionul dispărut, dar vremea rea și vizibilitatea slabă au împiedicat căutarea pe timpul nopții.
Locul accidentului a fost confirmat duminică dimineața de armata indoneziană, iar echipaje de scafandri au fost dislocate pentru a căuta resturile. Un număr de înmatriculare al avionului, roțile de la trenul de aterizare și veste de salvare au fost, de asemenea, descoperite.
Între timp, echipele Comitetului Național de Siguranță în Transporturi (KNKT) au început o investigație privind cauza accidentului.
Duminică, președintele Indoneziei, Joko Widodo, a trasmis un mesaj de condoleanțe și a îndemnat cetățenii să se roage pentru victimele accidentului.
„Vom face tot posibilul pentru a găsi și salva victimele și, împreună, să ne rugăm ca acestea să poată fi găsite”, a transmis Widodo, potrivit Reuters. „În numele guvernului și al indonezienilor am dori să ne exprimăm condoleanțele pentru ceea ce s-a întâmplat”.
Citește și: Pasager al avionului prăbuşit în Indonezia salvat de la moarte de testul Covid, care nu era gata înainte de îmbarcare
Familiile celor aflați în avion așteaptă vești
Avionul dispărut transporta 50 de pasageri – 43 de adulți și 7 copii -, precum și 12 membri ai echipajului, potrivit ministrului Transporturilor din Indonezia, Budi Karya Sumadi.
Membrii familiilor s-au adunat la centrul de identificare a victimelor din Jakarta, așteptând vești despre cei dragi.
O familie cu cinci membri este data dispărută, potrivit unei rude a acestora. Potrivit femeii, tatăl, Rizki Wahyudi, în vârstă de 26 de ani, care lucra pentru Comisia forestieră indoneziană, soția lui Indah Halimah Putri, în vârstă de 26 de ani, fiul lor de 7 luni, precum și mama și un văr, se aflau în avion.
Martorii descriu o explozie
Trei pescari de pe insula Lancang au declarat pentru CNN că au auzit o explozie care a produs, brusc, un val uriaș.
„Am auzit o explozie foarte puternică. Am crezut că este o bombă sau un tunet. Am văzut apoi valul uriaș, de aproximativ 2 metri înălțime, care ne-a izbit barca”, a declarat Hendrik Mulyadi.
Bărbații au menționat că nu au văzut un avion prăbușindu-se în mare, dar au simțit miros de combustibil și au observat resturi care ar putea fi de la aeronava dispărută.
Compania Boeing a transmis un mesaj în urma tragediei aviatice: „Gândurile noastre sunt alături de echipajul, pasagerii și familiile lor. Suntem în contact cu compania aeriană și suntem pregătiți să îi sprijinim în acest moment dificil”.
Sriwijaya Air, o companie aeriană low-cost și al treilea cel mai mare transportator din Indonezia, transportă mai mult de 950.000 de pasageri pe lună din hub-ul său Jakarta către 53 de destinații din Indonezia și alte trei țări, potrivit site-ului companiei

Comments comments

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: