26 / 02 / 2024


Raluca Turcan, ministra habarnistă de la Cultură a ajuns la Cluj: ”Nu îmi place tonul dumneavoastră!” – 60m.ro

By editor , in Actualitate , at 01/11/2023

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a venit la Cluj pentru a vedea care sunt problemele instituțiilor de cultură din Cluj-Napoca, dar habar nu are despre faptul că Muzeul de Artă a fost retrocedat aproape integral, relatează stiridecluj.ro. Despre situația de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, unde expoziția mare, cea permanentă, este închisă de 15 ani, Turcan nu a putut să explice cum va fi rezolvată problema, cu toate că este șefa culturii.

Reporterul Știri de Cluj a întrebat-o dacă știe care este de fapt problema de la Muzeul de Artă, înainte de a merge acolo în vizită, așa cum ar trebui să știe un ministru. Situația de la această instituție de cultură este scandaloasă. Statul a pierdut cea mai importantă clădire din Cluj, în fața unor moșternitori și va trebui să achite chirie. Dacă imobilul nu va fi cumpărat de stat, palatul Banffy ar putea ajunge restaurant sau hotel, așa cum și-a exprimat temerile chiar directorul Muzeului de Artă Cluj.

”Doamna ministru, știți, totuși, care e situația de la Muzeul de Artă… înainte de a face această vizită?”.

”Am o evaluare… O să vă răspund după ce primesc toate detalii…”, a precizat Raluca Turcan. ”Vă mai întreb o dată, cunoașteți situația de acolo?”, a mai fost întrebată, dar ministra a preferat să tacă, închizând microfonul.

Un alt jurnalist a continuat să întrebe, iar apoi a replicat: ”Haideți să punem lucrurile la punct. Nu îmi place tonul dvs. Până la urmă eu sunt un om care am venit să pun umărul la tot ce înseamnă viața culturală din Cluj. Rolul unui ministru nu este să se transforme într-un oracol din conferința de presă. Rolul unui ministru este să vină, să stea de vorbă, să se ducă la fața locului cu managerii instituțiilor de cultură și să anunțe soluții. Dacă dumneavoastră aveți nevoie de povestitori, vă rog să vă adresați în altă parte”.

Ministra a fost salvată de Emil Boc și Daniel Buda, care au explicat că Muzeul aparține de Consiliul Județean Cluj și nu de minister. Ulterior, aceasta a spus că dacă se fac proiecte se pot aloca finanțări, mai precizează publicația.

Citiți articolul integral AICI

 » Citeste toata stirea aici

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *