14 / 06 / 2021


Raluca Turcan: Cele mai mari pensii speciale sunt în magistratură | .News

Raluca Turcan (sursa foto: Epoch Times via Facebook) Cele mai mari pensii speciale sunt în magistratură, a declarat, miercuri seara,…

De redactia , in Actualitate , at 28/01/2021

Raluca Turcan (sursa foto: Epoch Times via Facebook)
Cele mai mari pensii speciale sunt în magistratură, a declarat, miercuri seara, la TVR 1, ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a precizat că se încearcă să se găsească o variantă de mișcorare a lor, care să aibă și avizul Curții Constituționale, potrivit Mediafax.
Raluca Turcan a declarat, miercuri seara, la TVR că trebuie făcută diferența între pensiile speciale și cele ocupaționale, cum sunt cele din Armata și instituțiile din sistemul de apărare.
„Pe pensii speciale avem 6 categorii: evident cele mai mari pensii există pentru magistrați. De ce nu s-a reușit până acum? Nu sunt foarte mulți beneficiari, sunt 9.500 de beneficiari cu pensii speciale, dar care și-au obținut aceste pensii speciale prin diferite tipuri de lobby în Parlament, astfel încât după ce aveam o lege bazată pe contributivitate, cred că în anul 2010, în decursul timpului au tot apărut legi speciale pentru diferite categorii. Ce înseamnă? Că s-a politizat foarte tare acest subiect”, a spus Turcan.
Ministrul Muncii a spus că pentru pensiile speciale există câteva proiecții și se încearcă să se găsească o variantă care să treacă de CCR.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: