18 / 06 / 2021


Raionul Cahul, municipiul Reni și județul Galați, împreună pentru dezvoltarea turismului verde

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” de la Chișinău implementează în perioada decembrie 2020 – iunie 2023 proiectul…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 10/04/2021

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” de la Chișinău implementează în perioada decembrie 2020 – iunie 2023 proiectul transfrontalier „Dezvoltarea și promovarea turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre.
Acesta este implementat în parteneriat cu Consiliul raional Cahul din Republica Moldova, Primăria Reni, Ucraina și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România.

Obiectivele proiectului țin de dezvoltarea și promovarea turismului transfrontalier verde pentru obținerea de beneficii socio-economice reciproce de către comunitățile din bazinul Mării Negre pe sectorul dunărean Galați-Cahul-Reni.
„Ne-am propus scopuri și obiective realiste. Sperăm foarte mult că în procesul de implementare a proiectului viziunile stabilite vor fi realizate și desfășurate cu succes. Ne dorim ca în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre să avem activități economice ale operatorilor de turism și mulți turiști”, a spus Liubomir Chiriac, managerul proiectului, directorul executiv al IDIS „Viitorul”, Republica Moldova.

La rândul său, Igor Plehov, primarul orașului Reni, Ucraina, a specificat că „noi avem un potențial turistic foarte mare și ne dorim să-l valorificăm. Avem resurse naturale unice, o moștenire culturală bogată. Sunt premise foarte frumoase de dezvoltare a unui turism verde”.
De asemenea, vicepreședintele raionului Cahul, Valentina Șevcenco, a declarat că acest proiect va contribui la îmbunătățirea potențialului turistic al raionului Cahul, iar Carmelia Dragomir, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România, a afirmat că instituția pe care o reprezintă a acceptat să fie parte a proiectului din dorința de a avea turism verde în regiune.

Potrivit experților, proiectul va contribui la îmbunătățirea politicilor transfrontaliere, stabilirea unui mediu de afaceri atractiv pentru turism și la realizarea, la nivel transfrontalier, a unei platforme de dialog eficiente între instituții. Totodată, va fi creat un ghid privind turismul transfrontalier, accentul fiind pus pe turismul ecologic. Mai mult, va fi elaborată o hartă cu trei rute turistice transfrontaliere,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: