15 / 06 / 2024


Rafila confirmă că am aruncat banii pe fereastră: „Circa 10 milioane de doze au fost distruse pentru că au expirat” – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 30/11/2023

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat că 35 de milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost furnizate României, dintre cele circa 80 de milioane comandate.

Iată ce a spus acesta: „Dintre cele 35 de milioane, circa 10 milioane sunt vaccinuri care au fost distruse sau urmează să fie distruse, pentru că au expirat. Mai există încă în unităţile sanitare două milioane de doze care sunt în termen de valabilitate, iar această cantitate se va completa cu încă 1,2 milioane de doze cu vaccinul în formula actuală, ştiţi bine că vaccinul se actualizează periodic.”

Potrivit acestuia, cheltuielile de distrugere nu sunt foarte mari, ci de ordinul sutelor de mii de euro pentru aceste 10 milioane de doze. România a plătit în total pentru aceste vaccinuri, pe care le-a primit, 2,5 miliarde de lei.

Ministrul a precizat că 45 de milioane de doze de vaccin nu au fost încă plătite şi a explicat că există o notificare din partea Comisiei Europene, în urma căreia un stat trebuia să opteze în termen de cinci zile dacă vrea tranşa respectivă de vaccin sau nu.


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii