15 / 08 / 2022


Raed Arafat prezintă „ipoteze” pentru nevaccinați de la 1 august: Nu intră toată lumea într-un restaurant în interior, dar vaccinații vor putea să intre sau vaccinații și testații vor putea să intre. REMEMBER PLANDEMIA 2021

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și…

De redactia , in Flux de Știri Recomandare , at 01/08/2022


ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

ARTICOL PUBLICAT INIȚIAL LA DATA DE 24.07.2021 ȘI REPUBLICAT AZI ÎN SERIA REMEMBER PLANDEMIA

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat vineri că, în eventualitatea unui noul val de infectări de coronavirus, economia nu mai poate fi închisă complet, fiind de preferat să rămână deschise restaurantele, mall-urile, evenimentele de tot felul, dar să aibă acces la ele doar cei vaccinați sau testați. Cu alte cuvinte, viața în societate va fi condiționată de pașaportul sanitar și de aplicația pentru smartphone, dezvoltată de STS, care asigură autenticitatea documentului. 

Raed Arafat a vorbit, într-un interviu la Digi24, despre hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privitoare la noile măsuri ce ar putea intra în vigoare la 1 august. Acestea vor fi stabilite săptămâna viitoare și ar putea conține măsuri de precauție pentru un nou val de infectări. Dat fiind că Raed Arafat a dat de exemplu „state europene” precum Franța și Grecia, unde pașaportul de vaccinare dictează accesul la viața socială, este foarte posibil ca măsurile românești de după 1 august să conțină restricții pentru nevaccinați.

„Vedem toată Europa ce face, vedem în jurul nostru care este modelul și care este situația. Majoritatea țărilor europene au restricții mult mai mari decât la noi. În ziua de astăzi, poate rămânem printre cei mai puțin restricționați, dar e clar că dacă începe să crească – și foarte multe țări se gândesc la acest aspect – ne uităm la ce impact are pe sistemul sanitar și mai ales pe secțiile de terapie intensivă. Dacă impactul este limitat și dacă vaccinații duc la limitarea impactului pe terapie intensivă – și sper să crească numărul lor, să nu mai ajungem la cazuri critice la spital – abordarea este bună. Dacă vezi că este un impact major pe spitale și pe terapie intensivă și crește și mortalitatea și începem să intrăm într-un val cum am avut la sfârșitul anului trecut, începutul acestui an, abordarea este alta”, a teoretizat Raed Arafat, citat de Antena3.

El s-a declarat un adept al păstrării economiei deschise și al închiderii accesului nevaccinaților la facilitățile publice.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

Comentarii


%d blogeri au apreciat: