26 / 02 / 2024


R. Moldova va avea agenție pentru securitate cibernetică

By redactia , in Actualitate Internațional , at 21/12/2023

Guvernul de la Chișinău a aprobat joi, 21 decembrie, crearea Agenției Naționale pentru Securitate Cibernetică. 
Noua instituție va avea misiunea de a implementa politicile de stat în domeniul securității cibernetice, în vederea asigurării unui nivel ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice ale furnizorilor de servicii.
De asemenea, în cadrul acestei agenții va fi formată o echipă de răspuns la incidentele cibernetice și va fi instituit un punct unic de contact, care să asigure interacțiunea autorităților și a instituțiilor publice din Republica Moldova cu autoritățile similare din alte state.
Instituția va fi responsabilă de protecția infrastructurii informaționale critice, identificarea și evidența furnizorilor de servicii, implementarea unui mecanism obligatoriu de raportare a incidentelor cibernetice, dar și de supravegherea și controlul de stat al respectării de către furnizorii de servicii a cadrului normativ în domeniul securității cibernetice.
Potrivit autorităților de la Chișinău, odată cu înființarea acestei agenții, vor putea fi implementate strategii și politici care să consolideze securitatea R. Moldova și să contribuie la creșterea gradului de conștientizare și educare a cetățenilor în domeniul de securitate cibernetică.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *