26 / 05 / 2024


R. Moldova, subiect de discuție în cadrul unei conferințe despre securitatea economică și inovarea pe flancul estic al NATO și UE

By redactia , in Actualitate Internațional , at 13/11/2023

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, se va afla vineri, 17 noiembrie, la Iași, pentru a discuta despre securitatea economică și inovarea pe flancul estic al Alianței și UE, transmite Agerpres.
Înaltul oficial NATO va fi prezent la un eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Iași, la Palatul Culturii, a precizat președintele CCI Iași, Paul Butnariu.
Potrivit sursei citate, conferința la care va participa Mircea Geoană își propune să aducă o serie de răspunsuri la întrebări cum ar fi: „Cum pot NATO și UE să contribuie la consolidarea securității economice în regiunea noastră? Cum pot inovațiile tehnologice să susțină securitatea economică și stabilitatea pe flancul estic? Cum pot statele membre ale NATO și UE să colaboreze mai eficient pentru a aborda provocările comune legate de securitatea economică? Care sunt pașii următori și strategiile necesare pentru a asigura o securitate economică durabilă și inovare pe Flancul Estic? Potențialul și asumarea rolului de hub regional al Iașului în relația cu Republica Moldova”.
„Acest eveniment aduce în prim-plan subiecte de importanță crucială și de mare actualitate și va oferi o platformă de discuție și schimb de idei cu secretarul general adjunct al NATO. Vom aborda subiecte din sfera securității economice în contextul actual, inovare și tehnologie, despre parteneriate și colaborare regională, perspective, dar și despre rolul și poziționarea Iașului în context regional”, a declarat Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *