26 / 02 / 2024


R. Moldova și Ucraina, planuri privind extinderea controlului în comun la mai multe puncte de trecere a frontierei

By redactia , in Actualitate Internațional , at 08/02/2024

Republica Moldova și Ucraina intenționează să extindă regimul de control comun la mai multe puncte de trecere a frontierei. 
Astfel, noile modalități de cooperare în domeniul managementul frontierei comune au fost discutate în cadrul unei întrevederi, în format online, între Adrian Efros, ministrul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și omologul său din Ucraina, Ihor Klimenko.
În acest context, oficialul de la Chișinău a subliniat că Republica Moldova și Ucraina „lucrează deja, împreună, în regim de control comun în șase puncte de frontieră comune”, având planuri de extindere a acestui sistem la alte puncte de trecere a frontierei.
„Un punct important pe agenda discuției a fost susținerea reciprocă și eforturile comune pentru consolidarea frontierelor, având în vedere inițierea negocierilor de aderare la UE a statelor noastre. Am abordat aspecte legate de combaterea criminalității transfrontaliere, contrabandei, crimei organizate, traficului de persoane, arme și droguri, extremismului și terorismului. În concluzie, am convenit că este necesară revizuirea și actualizarea cadrului juridic bilateral pentru a optimiza și extinde cooperarea între sistemele afacerilor interne din Republica Moldova și Ucraina”, a mai precizat Adrian Efros, ministrul de Interne de la Chișinău.
Menționăm că la această întrevedere au participat și responsabilii frontierei de stat din Republica Moldova și Ucraina. Printre aceștia se numără și șefii Poliției de Frontieră din Republica Moldova și Ucraina, care au convenit asupra unei întâlniri de lucru programate pentru luna martie.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *