22 / 06 / 2024


R. Moldova și România, acces la fonduri europene pentru implementarea proiectelor comune

By redactia , in Actualitate Internațional , at 27/10/2023

Comunitățile din zonele transfrontaliere din Republica Moldova și România vor putea accesa împreună fonduri europene pentru implementarea proiectelor comune.
Granturile în valoare de circa 77,3 de milioane de euro vor fi oferite prin intermediul Programului Interreg VI-A NEXT România – Republica Moldova 2021-2027.
În acest sens, Parlamentul de la Chișinău a ratificat astăzi, în două lecturi, Acordul trilateral de finanțare dintre Republica Moldova, Comisia Europeană și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației al României.
Investițiile prin intermediul Programului Interreg vizează proiecte comune în domeniile protecției naturii și schimbărilor climatice, prevenirii riscurilor și situațiilor de urgență, educației, sănătății, culturii și turismului, siguranței și securității și bunei guvernanțe, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de trai ale locuitorilor din județele Iași, Botoșani, Vaslui, Galați din România și de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
Bugetul total al acestui program este de circa 85,9 de milioane de euro. Suplimentar, statele participante urmează să contribuie cu 10% din asistența tehnică pentru program.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *