17 / 04 / 2024


R. Moldova și Norvegia, noi perspective de colaborare în domeniul educației ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 22/11/2023

Norvegia va susține Republica Moldova în procesul de modernizare a sistemului educațional. Perspectivele colaborării au fost discutate de ministrul Educației de la Chișinău Dan Perciun cu reprezentanții Comisiei afaceri externe și apărare a Parlamentului Norvegiei, aflați într-o vizită de lucru la Chișinău.
„Integrarea europeană a Republicii Moldova este unica soluție viabilă pentru dezvoltarea țării noastre, educația fiind un domeniu prioritar în procesul de aliniere la standardele UE. Am prezentat conceptul Rețelei Școlilor-Model – instituții moderne, dotate la cel mai înalt nivel și am invitat partea norvegiană să contribuie la reabilitarea instituțiilor de învățământ din țara noastră”, a subliniat ministrul.
La ședință a participat și Ambasadoarea Regatului Norvegiei în Republica Moldova Siri Barry.
Membrii delegației au apreciat inițiativele ministerului cu privire la consolidarea infrastructurii instituțiilor școlare, formarea inițială și continuă a cadrelor didactice și manageriale, racordarea educației la cerințele și nevoile pieței muncii din perspectiva dezvoltării sustenabile.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *