15 / 06 / 2024


R. Moldova se aliniază la patru din șase pachete de sancțiuni ale UE impuse Rusiei

By redactia , in Actualitate Internațional , at 16/11/2023

Republica Moldova s-a aliniat la patru din cele șase pachete de sancțiuni ale UE impuse Rusiei. Declarații în acest sens au fost făcute de Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău. 
Potrivit oficialului, există șase pachete de sancțiuni care vizează cetățeni sau persoane juridice din Rusia. „La această etapă, Republica Moldova este aliniată la patru din aceste șase pachete”, a precizat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.
El a mai explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că înainte ca Republica Moldova să se alinieze la anumite sancțiuni internaționale, acestea sunt supuse „unei analize de impact economic”.
„Republica Moldova se aliniază la majoritatea absolută a declarațiilor de politică externă și a regimurilor de sancțiuni elaborate și aplicate de UE. Mai multe din aceste regimuri de sancțiuni care sunt aplicate deja în Republica Moldova vizează și Federația Rusă, dar și alte state. Mai rămân anumite pachete de sancțiuni care sunt trecute prin prisma unei analize de impact economic asupra R. Moldova. Scopul nostru este menținerea stabilității și securității statului și toate măsurile de aliniere a R. Moldova la noi pachete de sancțiuni trec și prin prisma unei analize de impact, pe care o fac alte instituții”, a mai punctat Nicu Popescu.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *