15 / 08 / 2022


R. Moldova, primele stocuri de gaze naturale în depozitele din România

Republica Moldova a făcut deja primele stocuri de gaze naturale în depozitele din România. Potrivit autorităților de la Chișinău, deocamdată…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 01/08/2022

Republica Moldova a făcut deja primele stocuri de gaze naturale în depozitele din România. Potrivit autorităților de la Chișinău, deocamdată este vorba despre 25 de milioane de metri cubi, care ar ajunge pentru o perioadă de o săptămână în sezonul rece și pentru o lună în sezonul de vară.
Despre aceasta a declarat secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Constantin Borosan, pentru Radio Chișinău.
El a spus că autoritățile iau în calcul reducerea consumului de gaze naturale și înlocuirea acestora cu alt tip de combustibil, de exemplu păcură pentru a fi folosită în sistemele care sunt alimentate centralizat cu agent termic.
Oficialul de la Chișinău a mai spus că pentru Republica Moldova nu este o problemă depozitarea gazelor naturale, întrucât ea le poate stoca atât în România, cât și Ucraina, dar este important ca pe piață să existe gaze la prețuri accesibile.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: