23 / 04 / 2024


R. Moldova, pregătită pentru Eurovision. Cine o va reprezenta la concurs ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 20/02/2024

Natalia Barbu  va reprezenta Republica Moldova la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest, care va avea loc în luna mai la Malmö, cu melodia „In the middle”.
Reprezentanta Republicii Moldova va urca pe scena de la Malmo în prima semifinală din 7 mai. Natalia Barbu cu piesa „In the middle” a acumulat 60 de puncte din partea juriului și 2421 de voturi din partea publicului.
Natalia Barbu a mai reprezentat Republica Moldova la Eurovision în anul 2007 cu piesa „Fight”. Interpreta s-a clasat pe locul 10, cu un total de 109 puncte.
Anul acesta, la cea de-a 68-a ediţie a concursului Muzical Eurovision 2024, participă 37 de state. Amintim că România nu va participa în acest an la Eurovision, din cauza „constrângerilor financiare”. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al TVR.
Dintre cele 37 de țări participante, 31 vor concura în semifinalele de pe 7 și 9 mai, iar cele 10 țări din fiecare semifinală, care vor acumula cel mai mare punctaj, vor concura în finala de pe 11 mai alături de grupul de țări din Big Five – Italia, Franța, Germania, Spania, Marea Britanie și țara gazdă, Suedia.
Sloganul ediției de anul trecut „United by Music” a fost păstrat pentru ediția din 2024 și pentru edițiile viitoare.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *