27 / 01 / 2022


R. Moldova nu are capacitatea de a depista noua tulpină a Covid-19

În Republica Moldova nu există echipamentele necesare pentru a depista noua tulpină a Covid-19. Informația a fost confirmată de Ministerul…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 04/01/2021

În Republica Moldova nu există echipamentele necesare pentru a depista noua tulpină a Covid-19. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății de la Chișinău, după ce duminică, 3 ianuarie 2021, a fost identificat un caz de import din Marea Britanie.
„La moment, laboratoarele publice din cadrul ANSP nu au capacitatea de a depista noua tulpină a virsului Sars Cov-2, însă la necesitate probele vor fi expediate laboratoarelor regionale. În acest sens, specialiștii Ansp sunt instruiți conform regulamentelor internaționale privind prelevarea probelor”, se arată într-un răspuns al Ministerului Sănătății, transmite presa de la Chișinău.
În context, instituția a precizat că este în proces de achiziționare, cu suportul OMS, a echipamentelor necesare pentru diagnosticarea noii tulpini a virusului.
Amintim că, ieri în Republica Moldova a fost depistat un caz de Covid-19 de import din Marea Britanie, acolo unde noua tulpină a virusului Covid-19 face ravagii. Deocamdată nu se știe dacă în acest caz de import este vorba despre infecție cu noua tulpină a coronavirusului.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: