26 / 02 / 2024


R. Moldova nu acceptă decât o singură secție de votare deschisă de Rusia pentru alegerile prezidențiale

By redactia , in Actualitate Internațional , at 08/02/2024

Republica Moldova a interzis Rusiei să deschidă secții de votare pentru alegerile prezidențiale în afara misiunilor diplomatice. Anunțul a fost făcut de Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău. 
Astfel, pe teritoriul Republicii Moldova va fi deschisă o singură secție de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia, respectiv în incinta Ambasadei Rusiei la Chișinău.
„Noi am interzis organizarea alegerilor prezidențiale oriunde în afara misiunilor diplomatice. Conform Convenției de la Viena e complicat să întreprinzi anumite măsuri care ar împiedica activitatea misiunii diplomatice. Însă, dacă se va încerca organizarea scrutinului oriunde în altă parte, acest lucru va fi contraproductiv”, a declarat Mihai Popșoi în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.
Totuși, el a refuzat să divulge măsurile care ar putea fi întreprinse de Chișinău în cazul în care Rusia va sfida autoritățile Republicii Moldova și va deschide secții de votare în regiunea separatistă transnistreană.
„Pot să vă spun doar că acum statul Republica Moldova este mai rezilient ca niciodată. Și vom încerca să contracarăm acțiunile care sunt în detrimentul deciziei anunțate și convenite cu Republica Moldova”, a precizat șeful diplomației de la Chișinău.
Menționăm că anterior Rusia a solicitat autorităților de la Chișinău să deschidă secții de votare pe teritoriul Republicii Moldova pentru alegerile prezidențiale din 15-17 martie 2024.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *