26 / 05 / 2024


R. Moldova, membru al Comitetul de coordonare în cadrul procesului reuniunilor miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est

By redactia , in Actualitate Internațional , at 28/12/2023

Republica Moldova va adera la Comitetul de coordonare în cadrul procesului reuniunilor miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est.
Proiectul de lege privind ratificarea unui acord în acest sens a fost votat astăzi, în a două lectură, de către Parlamentului de la Chișinău.
Procesul de reuniuni ai miniștrilor apărării din sud-estul Europei (MAESE) a fost inițiat în anul 1996 cu scopul de a consolida integritatea și cooperarea politico-militară în regiune și de a spori stabilitatea și securitatea. Din anul 2003, Republica Moldova are statut de observator în cadrul acestei platforme.
Potrivit notei informative a proiectului de lege, aderarea la Acordul privind Comitetul de coordonare în cadrul procesului reuniunilor miniștrilor Apărării din Europa de Sud-Est este oportună în contextul primirii de către Republica Moldova a statutului de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.
Acordul privind Comitetul de coordonare în cadrul procesului reuniunilor miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est a fost semnat la Sofia la 21 octombrie 2009. România, Statele Unite ale Americii, Ucraina și Croația se numără printre cele 15 state membre ale MAESE.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *