26 / 05 / 2024


R. Moldova majorează indemnizaţiile unice la nașterea copilului ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 21/12/2023

De la 1 ianuarie 2024, în R. Moldova indemnizația unică la nașterea copilului va fi crește cu peste nouă mii de lei și va ajunge la 20 000 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, 21 decembrie, de Guvern, transmite Radio Chișinău.
Potrivit ministrului Munciix, Alexei Buzu, anul viitor, peste 33 de mii de familii vor beneficia de indemnizație unică la nașterea copilului.
„Aceste familii vor beneficia și de o plată lunară în valoare de 1.000 de lei pentru primele 24 de luni a copilului, indemnizație care se stabilește în baza contribuțiilor individuale ale persoanelor asigurate. Toate aceste prestații și plăți vor fi stabilite din oficiu de către Casa Națională de Asigurări Sociale, fără a fi nevoie ca părinții să depună solicitări sau oricare alt document”, a subliniat ministrul de la Chișinău.
Tot începând cu anul 2024 părinții adoptivi vor putea beneficia, în premieră, de indemnizația unică pentru perioada de încredințare a copilului adoptabil, indemnizația unică pentru copilul adoptat și indemnizația pentru creșterea copilului mai mare de 3 ani adoptat.
Prevederile hotărârii se aplică pentru copiii născuți începând cu 1 ianuarie 2024. Ultima majorare în acest sens a fost făcută în decembrie anul trecut.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *