26 / 05 / 2024


R. Moldova, interesată de experiența României în sectorul zootehnic ~ InfoPrut

By redactia , in Actualitate Internațional , at 10/04/2024

Oficiali din R. Moldova din cadrul ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare au participat în aceste zile la cea de-a XII-a Reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-române de colaborare economică, care a avut loc la București.
„Credem că există un mare potențial care poate fi exploatat în continuare prin cooperarea noastră. Pentru noi, cooperarea nu înseamnă doar a vinde, dar și de a avea relații economice reciproc avantajoase. Spre exemplu, România are o experiență vastă în domeniul tehnologiilor agricole avansate și al creșterii ovinelor și credem că pentru anul curent am putea stabili o colaborare mai strânsă în sectorul zootehnic”, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban,
Acesta a ținut să puncteze că, în ultimii cinci ani, Institutul de Fitotehnie Porumbeni, denumit în prezent Centrul Național de Cercetare și Creștere a Semințelor, a obținut înregistrarea a trei noi hibrizi de porumb, ca urmare a testelor realizate la Institutul de Stat pentru Testarea și Înregistrarea Soiurilor din România.
În anul 2023, exporturile agroalimentare ale Republicii Moldova către România au ajuns la valoarea de 780,6 milioane de dolari. Principalele categorii de produse exportate sunt oleaginoasele și fructele.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *