27 / 11 / 2021


R. Moldova impune noi restricții pentru combaterea pandemiei COVID-19 ~ InfoPrut

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică anunță noi restricții, ca urmare a agravării rapide a situației epidemiologice în Republica Moldova,…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 27/02/2021

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică anunță noi restricții, ca urmare a agravării rapide a situației epidemiologice în Republica Moldova, subliniind că zilnic se înregistrează un număr mediu de 20 de decese. 

Prin urmare, s-a aprobat decizia de institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv.
Astfel, instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior în instituțiile publice şi private vor desfășura procesul de studii în regim online. Olimpiadele școlare nu vor mai putea fi organizate cu prezența fizică a persoanelor.
Totodată, se interzice activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură cu prezența spectatorilor, iar transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat în zilele de sâmbătă și duminică. Comisia teritorială extraordinară de sănătate publică a mun. Chișinău va stabili un regim de circulație limitat al transportului public în raza municipiului.
Instituțiile publice și cele private vor asigura un regim special de lucru, prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar, pentru ceilalți se va dispune munca la distanță.
Comisia a mai decis ca, începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. (Excepție fac parte: copiii până la 5 ani, conducătorii auto ai vehiculelor rutiere de transport marfar şi ai vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confiramtiv de administrare a vaccinului)
Cetățenii R. Moldova care nu vor avea efectuat testul – vor fi obligați să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, indiferent de zona din care vin.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: