27 / 11 / 2021


R. Moldova, cooperare cu Coreea de Sud în domeniul agroalimentar ~ InfoPrut

Republica Moldova și Coreea de Sud vor să intensifice colaborarea în sectorul agroalimentar. Despre acest lucru au discutat ministrul Agriculturii…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 18/10/2021

Republica Moldova și Coreea de Sud vor să intensifice colaborarea în sectorul agroalimentar. Despre acest lucru au discutat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, și Hyung-Tae Kim, ambasadorul Republicii Coreea în R. Moldova.
39000718 – aerial view of agricultural fields
„Coreea de Sud este una din piețele țintă pe continentul asiatic pentru sectorul vitivinicol din R. Moldova. În acest sens, vom aprecia sprijinul părții coreene pentru promovarea continuă a produselor agroindustriale moldovenești de înaltă calitate prin participarea producătorilor moldoveni la evenimentele tematice organizate în Coreea de Sud. Totodată, încurajăm avansarea dialogului bilateral între guvernele țărilor noastre, în special pe segmentul de atragere a investițiilor reciproce”, a spus Gherciu, potrivit unui comunicat de presă.
Totodată, ministrul a menționat oportunitatea dinamizării raporturilor comercial-economice și organizarea vizitelor de studiu pentru oamenii de afaceri din ambele state.
„Ca domenii prioritare pentru cooperarea moldo-coreeană, ar fi: producerea materialului săditor și a merelor, dezvoltarea sectorului de sere, producerea de ceapă de sezon, prin realizarea schimbului de bune practici”, a subliniat oficialul.
La rândul său, Hyung-Tae Kim a pledat pentru progresul relațiilor moldo-coreene și intensificarea comerțului agroalimentar.
În anul 2018, au fost semnate două documente în vederea consolidării relațiilor de prietenie dintre state: Memorandumul de Înțelegere privind diseminarea tehnologiei horticole coreene; Memorandumul de Înțelegere între Centrul de Excelență în Viticultură și Vinificație din Chișinău, Universitatea Națională Andong din Republica Coreea și două companii agricole din ambele țări.
De asemenea, la inițiativa unui grup de antreprenori coreeni, în R. Moldova a fost fondată o întreprindere care promovează în rândul agricultorilor soiuri de ceapă de toamnă și tehnologiile de cultivare a acestora.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: