26 / 05 / 2024


R. Moldova ar putea avea un Muzeu al Vinului și Viței de Vie

By redactia , in Actualitate Internațional , at 15/04/2024

Republica Moldova ar putea avea un Muzeu al Vinului și Viței de Vie. Anunțul a fost făcut luni, 15 aprilie, de Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare de la Chișinău. 
Oficialul din Republica Moldova a vizitat Muzeul Vinului din Bordeaux, recunoscut ca unul dintre cele mai frecventate muzee din Franța.
„La fața locului am discutat cu directorul general al muzeului „La Cité du Vin”, Philippe Massol și cu șefa subdiviziunii Parteneriate în domeniul Vinurilor și Patronaj Internațional, Florence Maffrand. Această experiență este o sursă de inspirație pentru noi, pe măsură ce depunem efortul să creăm în Republica Moldova primul muzeu al Vinului și Viței de Vie”, a declarat ministrul Agriculturii de la Chișinău
Potrivit lui Vladimir Bolea, obiectivul autorităților de la Chișinău este să pună în valoare patrimoniul Republicii Moldova și să stimuleze turismul și activitățile culturale, în special în zonele rurale.
Menționăm că ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vladimir Bolea, și secretarul de stat Andrian Digolean efectuează o vizită de studiu în Franța pentru a se familiariza cu practicile turismului vinicol din orașul Bordeaux.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *