18 / 06 / 2024


R. Moldova, acord cu UE privind participarea la o componentă a Fondului social european

By redactia , in Actualitate Internațional , at 21/05/2024

Un acord privind participarea Republicii Moldova la componenta ce vizează ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) a Fondului social european a fost încheiat, marți, 21 mai, la Bruxelles. 
Documentul a fost semnat de ministrul Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Alexei Buzu, și comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit.
Potrivit autorităților de la Chișinău, acest acord reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Documentul are drept scop principal îmbunătățirea oportunităților de angajare și promovarea inovării sociale în Republica Moldova.
Prin participarea la programul EaSI, Republica Moldova va beneficia de sprijin financiar și tehnic pentru implementarea politicilor de ocupare a forței de muncă, incluziune socială și reducere a sărăciei.
„Este un pas extrem de important pentru parcursul european al Republicii Moldova și pentru continuarea reformelor începute, în special în domeniul ocupării forței de muncă și inspecția muncii. Continuăm să muncim pentru a aduce Europa la noi acasă. Ne dorim să aducem o schimbare pozitivă în viața cetățenilor noștri, oferindu-le acces la locuri de muncă decente și la servicii sociale de calitate”, a declarat Alexei Buzu, ministrul Muncii de la Chișinău.
Acordul cu UE va permite Republicii Moldova să participe activ la diverse inițiative și proiecte europene, menite să sprijine reformele în domeniul muncii și protecției sociale. Acesta va facilita, de asemenea, schimbul de bune practici și experiențe cu alte state membre ale Uniunii Europene, contribuind astfel la dezvoltarea unor politici eficiente și durabile.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *