19 / 06 / 2021


Putin vrea să interzică prin lege comparațiile între URSS și regimul nazist | .News

Vladimir Putin (sursa: wikipedia commons) Președintele rus Vladimir Putin a solicitat Dumei, camera inferioară a Parlamentului Rusiei, să interzică prin…

De redactia , in Actualitate , at 27/01/2021

Vladimir Putin (sursa: wikipedia commons)
Președintele rus Vladimir Putin a solicitat Dumei, camera inferioară a Parlamentului Rusiei, să interzică prin lege orice afirmații publice care pun pe picior de egalitate acțiunile și crimele fostului URSS și cele ale Germaniei naziste din timpul celui De-al Doilea Război Mondial, potrivit The Moscow Times.
Putin l-a instruit pe Vyacheslav Volodin, purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat, să redacteze până la 1 iulie amendamente la legea Rusiei, care consolidează victoria sovietică asupra Germaniei naziste, care „ar interzice echivalarea publică a rolului URSS și al Germaniei naziste în al doilea război mondial”
Directiva sa urmează condamnării Parlamentului European din 2019 a unui pact de neagresiune sovieto-nazist (N.Red. – 1938) și un an de incriminări reciproce cu Polonia.
Rusia nu este de acord cu fostele sale state satelite cu privire la rolul pe care dictatorul sovietic Iosif Stalin l-a jucat în al doilea război mondial, precum și semnarea Pactului Molotov-Ribbentrop cu Germania nazistă. Un protocol secret al pactului de neagresiune din 1939 a pregătit calea invaziei germane a Poloniei, împărțind teritoriile sale și ale altor state europene în „sfere de influență”.
După anexarea Crimeii de Ucraina în 2014, Putin a apărat Pactul Molotov-Ribbentrop ca răspuns al Moscovei la izolarea de către Occident. El îl denunțase drept „inacceptabil” cu cinci ani mai devreme.
În ultimii ani, conducerea Rusiei a manifestat un interes reînnoit pentru memoria celui de-al doilea război mondial și a reînviat laudele sale pentru trecutul sovietic al Rusiei.
Anchetatorii ruși au lansat noi sondaje de arhivă asupra atrocităților din epoca celui de-al doilea război mondial comise de forțele naziste în toată Rusia în ultimii ani, veteranii fiind chemați să-și povestească experiențele din ultimele luni.
Vara trecută, Putin a supravegheat parada amânată a Rusiei de Ziua Victoriei,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: