30 / 07 / 2021


Putin o acuză pe Maia Sandu că vorbește ca reprezentant al Occidentului și României

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat-o pe Maia Sandu că vorbește ca reprezentant al Occidentului și al României atunci când…

De redactia , in Actualitate Internațional , at 18/12/2020

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat-o pe Maia Sandu că vorbește ca reprezentant al Occidentului și al României atunci când cere retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. 
„Maia Sandu în calitate de reprezentant al unei forțe politice nu a spus nimic nou, noi demult auzim declarațiile liderilor occidentali despre necesitatea retragerii contingentului nostru de pacificatori. Maia Sandu este președinte al R. Moldova, dar este și cetățeancă a României. În general noi suntem pentru retragerea pacificatorilor, dar după ce va fi creată o situație favorabilă, va fi stabilit un dialog decent între Transnistria și cealaltă parte a Moldovei, atunci când se va merge pe cale pașnică de aplanare a situației. Noi suntem pentru aceasta”, a declarat Vladimir Putin, transmite deschide.md.
Mai mult, liderul de la Kremlin a reamintit de eșuarea „Planului Kozak”, care potrivit lui ar fi putut soluționa problema transnistreană.
„Noi cu fostul președinte Voronin am fost foarte aproape de aceasta (soluționare – n.red). Însă în ultimul moment liderii țărilor occidentale l-au presat, el a renunțat, s-a disociat de înțelegerile anterioare și soluționarea problemei transnistrene a fost amânată pe un termen nedeterminat. De ce? Nu este clar deloc! Ulterior i-am întrebat pe omologii mei din UE, de ce ați procedat așa? Au zis că așa a ieșit! Nu ne vom axa pe detalii, însă mai devreme sau mai târziu această problemă va trebui rezolvată”, a subliniat Putin.
Amintim că după alegerea în funcția de președinte, Maia Sandu a declarat că trupele ruse de ocupație (GOTR) trebuie să plece din R. Moldova, iar misiunea de pacificare trebuie transformată în una civilă sub egida ONU.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: