27 / 07 / 2021


Putem face mișto de credincioși, dar nu și de Iohannis? – CURIERUL ROMÂNESC

George Simion și-a exprimat indignarea vizavi de reacția USR față de conținutul programului de Revelion de la TVR. Este în…

De redactia , in Internațional , at 05/01/2021

George Simion și-a exprimat indignarea vizavi de reacția USR față de conținutul programului de Revelion de la TVR. Este în regulă să glumim pe seama credincioșilor, dar nu ne putem atinge sub nicio formă de autorități sau de președinte?
„Umorul e bun doar dacă facem mișto de credincioși?Am luat act cu stupoare de demersul deputatului USR, Iulian Bulai, care vrea să cheme la ordine conducerea Televiziunii Române pentru felul în care au fost ironizate autoritățile, în frunte cu Președintele Iohannis, în cadrul unui program de divertisment. Credeam că vremurile în care tovarășii din Comitetul Central pedepsesc artiștii pentru felul în care-l ironizează pe Tovărășul sau pe Tovărașa s-au terminat, dar din păcate acțiunile din ultimele zile ne contrazic. Deși partidul AUR nu este de acord cu ironizarea credinței românilor, acceptăm ca libertatea de exprimare nu trebuie îngrădită în niciun fel. Și totuși ne întrebăm: dacă în loc de bătrânica credincioasă – care poate fi mama sau bunica cuiva – era o doamnă cu hijab, se mai lăsa tăcerea? Nu cumva era o isterie generală în care s-ar fi urlat discriminare, iar diferitele comitete și comiții, activiștii de serviciu s-ar fi autosesizat urgent?”, se arată într-un mesaj al lui George Simion publicat pe pagina sa de Facebook.
Simion a subliniat că reacția deputatului USR lasă să se înțeleagă faptul că putem să ironizăm orice categorie din societate, însă nu și autoritățile.
„Din intervenția reprezentantului USR înțelegem că miștoul deșănțat pe seama valorilor religioase ale unor cetățeni obișnuiți nu constituie o problemă, dar ironizarea șefului cel mare este impardonabilă. Oare asta este libertatea care ne așteaptă acum că USR este la putere?Partidul AUR susține libertatea de exprimare, iar aceasta înseamnă inclusiv posibilitatea de a ironiza conducătorii, pandemia, autoritățile, oricât de deranjant ar suna pentru tovărășii din Comitetul Central al USR”,

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: