25 / 09 / 2021


Psihopaţii trăiesc printre noi

De la o zi la alta, pe reţelele de socializare apar tot mai multe clipuri în care animalele sunt abuzate…

De redactia , in Actualitate , at 26/08/2020

De la o zi la alta, pe reţelele de socializare apar tot mai multe clipuri în care animalele sunt abuzate sau maltratate. Câini  legaţi de garduri sau de maşini, pisici spânzurate sau călcate de autoturismele care circulă cu viteză, cai bătuţi şi munciţi până la epuizare, copii sau tineri care schingiuiesc sau ucid animalele cu sânge rece. Opinia publică este şocată de violenţa extremă asupra animalelor care sunt chinuite pentru distracţia unor psihopaţi, dar, din păcate, în România aceste fapte sunt uşor trecute cu vederea, iar legile sunt mult prea blânde faţă de agresori. Sute de animale ajung în adăposturi cu membrele tăiate, moarte de foame sau împuşcate, iar infractorii, atunci când sunt prinşi, se aleg cu o amendă sau, în cele mai grave cazuri, cu închisoare de la 3 luni la un an.
Nu trebuie să uităm însă că, de la violenţa extremă asupra animalelor până la cea îndreptată asupra oamenilor poate fi doar un pas. Din câte ştiu, cei mai cunoscuţi criminali în serie şi-au început experienţa violentă încă din copilărie, chinuind şi omorând animale.
Pentru cei care iubesc cu adevărat necuvântătoarele, animalele de companie fac parte din familie. Un câine devotat, care te aşteaptă în prag sau o pisică jucăuşă valorează uneori mai mult decât o persoană care îţi este prietenă doar de ochii lumii. Iar atunci când îţi găseşti pisica în faţa casei, într-o baltă de sânge, cu ochii sticloşi, privind către pisoiaşii care, de dincolo de gard, abia încercau să meargă, simţi o revoltă fără margini faţă de cei care, aflaţi la volan, calcă fără milă peste suflete nevinovate. Dar, nu despre cel sau cei care mi-au ucis cu atâta cruzime pisica în urmă cu o săptămână vreau să vorbesc. La doar câteva zile, în zona podului Apollo din Brăila, doi pui de pisică au fost ucişi în chinuri şi aruncaţi pe linia de înaltă tensiune. Autorii, doi psihopaţi lăsaţi în libertate, au legat pisicuţii cu sârmă, i-au chinuit şi i-au aruncat pe un cablu de înaltă tensiune de la tren. Imagini de groază, sadism, sânge rece, pisici electrocutaţi, doi indivizi care reprezintă un adevărat pericol public, oameni revoltaţi şi un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere cu intenţie a animalelor. Aşa arată scena în care unele bestii cu chipuri umane omoară astăzi un animal, iar mâine pot viola o fetiţă, un băiat, o bătrână sau pot deveni criminali în serie. Din păcate, psihopaţii trăiesc printre noi. 
Se spune că viaţa unui animal e împărţită între a iubi şi a-i învăţa pe oameni să se iubească. Tocmai de aceea iubesc animalele şi mă simt mai apropiată de  ele decât de mulţi oameni.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: