28 / 01 / 2022


Psiholog: Putem face totul singuri, însă nu de unii singuri | .News

Psiholog Andra Tănăsescu Observăm tot mai mult nevoia aparentă de a ne îndepărta unii de ceilalți. Ba chiar suntem încurajați…

De redactia , in Actualitate , at 30/11/2020

Psiholog Andra Tănăsescu
Observăm tot mai mult nevoia aparentă de a ne îndepărta unii de ceilalți. Ba chiar suntem încurajați de modul în care ne expune societatea ideea că fiecare trage pentru sine, că totul trebuie să îl faci singuri dacă vrem să avem succes.
În opinia psihologului Andra Tănăsescu, vicepreședinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică (INLPSI), în business, în relații, în vindecarea psiho-emoțională, fiecare face tot ce poate ca să evite vulnerabilitatea, căutând modalități de a rezolva totul de unul singur.
“Suntem încurajați să nu avem „nevoie” de nimeni altcineva, să ne descurcăm singuri, să fim independenți, să nu cerem, să nu spunem dacă ne este greu și să ținem totul pentru noi. În unele cazuri alegem atitudinea aceasta pe bună dreptate, însă este ghidată doar de alegerea greșită a „echipei” de lucru. Unii oameni ne vor dezamăgi inevitabil, pentru că nu sunt parte din „tribul” nostru de suflet. Alții însă sunt oamenii noștri, cei alături de care putem să construim, să ne bucurăm, să dăm naștere lucrurilor noi și chiar să ne vindecăm. Putem face totul singuri, însă nu de unii singuri”, explică psihologul.
Psihologul Andra Tănăsescu: “Drumul și destinația sunt de 1 milion de ori mai frumoase atunci când mergem împreună”
Totodată, specialistul afirmă că putem să facem totul singuri, însă dacă vrem rezultate excelente este necesar să nu fim singuri în proces. Drumul și destinația sunt de 1 milion de ori mai frumoase atunci când mergem împreună.
“Să ne gândim la o relație – nu există relație de cuplu armonioasă în care să fie doar un partener implicat, activ. În business – ce business de succes cunoaștem în care omul de succes să fie singurul din „echipă”?! Există un lider, da, însă acel lider are o echipă care îi face posibilă atingerea excelenței.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: