24 / 09 / 2021


Psiholog: 8 efecte dezastruoase dacă NU ne deschidem mintea | .News

Gândirea rigidă este îngustarea traiectoriei unui gând doar din planul experiențelor tale avute. Noi am adunat o serie de experiențe,…

De redactia , in Actualitate , at 06/10/2020

Gândirea rigidă este îngustarea traiectoriei unui gând doar din planul experiențelor tale avute. Noi am adunat o serie de experiențe, însă dacă le-am pune la un loc cu ale altor oameni și am putea să vedem din punctul fiecăruia de vedere, vom avea orice soluție la orice problema.

În opinia psihologului Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, oamenii au probleme pentru că privesc DOAR din punctul lor de vedere, din rigiditatea valorilor și crezurilor interioare, pe care, culmea, le adoră. “Depresia, de exemplu, este o tristețe prelungită. Este suma supărărilor la care nu am avut soluții. O supărare de azi soluționată alungă tristețea care duce la depresie mâine. Momentele de iritare, frustrare, supărare, anxietate sunt valori copiate de la alții și dacă am trăit printre ei, am învățat că prin ele se pot soluționa treburi de viață. Acest mod complet eronat îngustează posibilitatea de a găsi alte soluții la conflictele de viață. Conflictele pe care oamenii le au sunt indicații că unul sau mai mulți dintre ei sunt limitați la a privi din punctul lor de vedere. O relație fără conflicte interioare, ci doar exterioare, înseamnă o maturitate emoțional-mentală”, explică psihologul Alexandru Pleșea.
8 efecte pe care observațiile și cercetările psihologului Alexandru Pleșea despre cei care țin prea mult la valorile și crezurile lor:
1. Vor trăi în conflict cu ei înșiși până se va trezi altul să le dea dreptate – pierdere de timp;
2. vor crede că părerea lor este mai bună – vor avea puțini prieteni;
3. vor vorbi mai mult despre ei, decât vor întreba – se vor plictisi alții să asculte;
4. vor avea gândiri opuse constant, Bine-Rău – vor avea valuri de dispoziție și nestatornicie;
5. vor fi influențați de cei cu gândire fără pierderi de dispoziție – lipsă de control și autoritate
6.

 » Poți citi întreaga informație direct de la sursă…

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: