18 / 06 / 2024


PSD a modificat în ultimul moment un proiect de lege – Florin Iordache e premiat cu o nouă pensie specială – Gazetarii.ro – Stiri și Analize din România. Informații de Încredere

By editor , in Actualitate , at 11/11/2023

După ce ne-a arătat degetul mijlociu, Florin Iordache ar urma să fie premiat cu o nouă pensie specială. PSD a strecurat într-un proiect de lege de la Camera Deputaților apariția de noi pensii speciale.

Mai precis, într-un articol din finalul proiectului de lege e precizat că „Prevederile Legii nr. 7/2006 privind statutul funcționarului public parlamentar, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător personalului Consiliului Legislativ – organ consultativ de specialitate al Parlamentului – și membrilor acestuia”.

Funcționarii publici parlamentari sunt beneficiari de pensii speciale, în prezent fiind calculate ca 80% din baza de calcul reprezentată de media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni înainte de data pensionării. În loc să reducă numărul „specialilor”, Coaliția ar urma să îl crească, dacă această prevedere va trece de cele două foruri din Parlament.

Un alt amendament prevede că „mandatele președintelui Consiliului Legislativ și președinților de secție aflate în curs încetează la 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi și pot fi reînnoite o singură dată”. 


Photo of Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu

Horia Dumitrescu este un ziarist talentat și dedicat, cu o experiență vastă în domeniul jurnalismului, el este recunoscut pentru abilitatea sa de a analiza în profunzime subiectele și de a oferi o perspectivă echilibrată și informativă.

 » Citeste mai mult

Comentarii